Ihre Browserversion ist veraltet. Wir empfehlen, Ihren Browser auf die neueste Version zu aktualisieren.
 
   
           

De Oma's en zijn moeder als kokinnen en hebben het hem in de genen gelegd

 

Onze chefkok is een kok met een roeping, orspronkelijk uit Duitsland maar opgegroeid tussen Aachen en Maastricht in de gemeente Simpelveld. 

Hij was opgeleid als kok en heeft een lange tijd niet in de Horeca gewerkt. Maar toch heeft hij altijd, vanuit zijn passie, contact gehouden met horeca collegas en op trajectbasis in verschillende horeca's gewerkt. Geleerd heeft hij het koken in Franstalig België. Vervolgens heb ik een Duitse HBO opleiding gedaan en mij gespecialiseerd in kabelproductieapparatuur. Mijn ouders zeiden: je moet wat fatsoenlijks leren! 

Maar mijn moeder is kokin en heeft het mij eigenlijk gewoon in de genen gelegd :-)

Tijdens zijn studie in Venlo werkte hij bij verschillende restaurants in Nederland en Belgie. Ook werd hij vaak gevraagd voor privé diners. Ook heeft hij gewerkt in skigebieden in Oostenrijk en Duitsland. 

Toen hij even in moest vallen om te koken voor een collega met personeels tekort. zag zijn vrouw het al eerder, dan hijzelf. Ze zei: 'Ik heb je nog nooit met een zo oplettende, nauwkeurige en met zo'n uitdruk in je gezicht zien werken.' Dit is jouw roeping. Dus "He was back!"

Hij is begonnen als demonstratiekok voor verschillende keukenzaken en supermarkten in Nederland en Duitsland. Hij houd van zijn vak. Dan ging ik weer verschillende keukens in, zoals bijvoobeeld Ria Joosten Catering, Neer, Beej Benders Restaurant, Venlo, Et Stübchen Restaurant, Niederkrüchten, Lemongrass Catering, Kessel, Skihütte Bad Hopfreben Kantine, Bad Hopfreben, Mobiele Eetheid Kookevenementen, Zevenaar.  Je kunt zolang werken als kok als je wilt, bijleren houd nooit op. Zijn motto is: 'Je moet je nooit drukmaken over hoeveel er op je afkomt. Wat er voor mensen komen. Hoe je eruit ziet. Of wat zou kunnen gebeuren. Wees goed voorbereid, koop goede ingrediënten en dan zou alles goed komen.' 

Onze chef is iemand die veel waarde hecht aan voorbereiding, het 'mise en place' en de daarmee verbonden werkzaamheden en het gebruik en omgang met de ingrediënten. Wat dan komt, zal altijd lukken!

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?